utorok 7. mája 2013

Keď láska hýbe svetom

Láska ...panebože - kto takú hlúposť vymyslel ?  Chytáte sa za hlavu , pretáčate očami a robíte sa , že Vám je celkom jedno či ste single alebo nie. Vraj , že sloboda vás napĺňa pohodou pokojom , radosťou .. a hlavne pocitom , že sa nemusíte nikomu podriaďovať. No jasné je to fajn ale do kedy vás to bude baviť ? Mesiac ?  Dva ? Tri ?
Presná odpoveď neexistuje závisí totiž od dotyčného alebo dotyčnej . Je to individuálne. Zatiaľ som vám však nič nového nepovedala však ? Tak ideme ďalej . Sme v bode kedy vás to začne štvať .. chýba vám polovička , kúsok do dvojdielnej skladačky . Čo spravíte ? Začnete hľadať ?Alebo schmatnete prvú možnú osobu po ruke ? Ani jedno ani druhé nie je zrovna dobrý nápad . Hlúposti . Oboje a veľké . Ak vyskúšate prvú možnosť je jasné , že akurát tá malá sviňa šťastie bude klopať na dvere niekoho iného a na vás sa celkom vykašle . A tak tam bude stáť pri tých pomyselných dverách dokonale pripravený s kvetinami a čokoládou a nič z toho . Tomu sa hovorí smola , ale keď sa nad tým popremýšľate je to taký istý princíp ako keď hľadáte v obchode zimnú vetrovku . Akurát vtedy sa vám žiadna nepáči . Už sa vám rozvidnieva  ? Hmm a teraz sa logicky dostávame k druhej možnosti ... Vezmite si to tak , že ak schmatnete prvého človeka , ktorý sa vám doteraz núkal a vy ste ho diplomaticky odmietal/a je to asi preto , že nepreskočila iskra . Žiadna .Verte ak sa to nestalo ani doteraz už asi iskra nepreskočí  .S vyhorenou zápalkou asi ťažko . A už sa dostávame k časti kedy sa nám to komplikuje . Čo teda urobiť ? Nič . Ja viem znie to čudne ale predsa len ak si zrekapitulujete vaše predchádzajúce lásky , vzťahy atď. zistíte , že nikoho ste nevyhľadávali úmyselne (teda väčšinou to tak nebýva) . Ono si vás to nájde , nebojte sa ..raz vám niekto nasadí ružové okuliare , bude vás rozosmievať , bude vás robiť šťastným/ou a smutným/ou zároveň , bude vás počúvať , radiť vám a držať za ruku . Raz nájdete kamaráta do dažďa , ktorý pre vás bude dokonalý aj keď všetci ostatný budú len nechápavo krútiť hlavou a prekvapene vyvaľovať oči . Najprv však nebudete chápať vy a váš predchádzajúci postoj sa bude javiť ako totálny nezmysel . "Ako som len mohol/la žiť bez tejto osoby?"
Bodaj by toto krásne obdobie trvalo večne , však ?? No v dnešnej dobe je ťažké nájsť niekoho , kto by pre vás predstavoval kompromis všetkého . Ľudia sú sebecký a chamtivý a potom sa čudujú , že vzťahy končia tragicky . Tak kde sa podel happy end ? Existuje vôbec niečo také ? Verím , že áno . Tajne dúfam v kútiku  duše . Lebo viete v dnešnej dobe ľudia a všeobecne naša generácia , generácia mladých (aj starších samozrejme)  potrebuje tak zúfalo a tak  veľmi pár ukážkových začiatkov . Áno presne tak  - "začiatkov" . Nových začiatkov ako znak toho , že máme odvahu zamilovať sa :) A predsa len konce sú ešte ďaleko.
By Ela 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára